yurtdisinda lise ve universite egitimi

yurtdisinda lise ve universite egitimi
yurtdisinda lise ve universite egitimi

15 Kasım 2013 Cuma

Macaristanda Universite Egitimi


Macaristanda Üniversite Eğitimi - Neden Macaristan

Yurtdışında Üniversite Eğitimi denilince özellikle Mühendislik ve işletme alanlarında Macaristan'ın akla ilk gelen ülkelerden bir tanesi olması tesadüf değildir. Belki en iyi eğitimi almak istiyorsunuz belki de İngilizcenizin yanında başka bir dili de (Macarca) mükemmel düzeye getirip kariyer çalışmalarınıza hız vererek alanınızdaki profesyonellerle çalışmak istiyorsunuz. Sebebiniz her ne olursa olsun, Macaristan, dünyanın en çok tercih edilen prestijli eğitim lokasyonlarından biridir ve eğitim standartları oldukça yüksektir.
 
Üniversite, yüksek öğrenim kurumları ve teknik okulların sayısının 100ü geçtiği Macaristan'da inanılmaz derecede güçlü alt yapısı olan bir eğitim sistemi vardır. Macar üniversitelerinin bazılarının geçmişi 1400 lü yıllara dayanır. Macaristan'da, sadece İngilizce eğitim veren yaklaşık 400den fazla bölüm bulunmaktadır. Macarca ve diğer dillerde eğitimler de alabileceğiniz düşünülürse eğitim alabileceğiniz bölüm sayısı 1000 kadardır.
 
NEDEN MACARİSTAN ?
*Dünyanın bir çok ülkesinden gelen farklı kültürden insanları bir arada görme ve tanıma imkanı,

*Eğitim süreniz boyunca Macaristan'da yaşayacağınız için, hem İngilizceyi hem de dilerseniz Macarcayı yerinde öğrenme şansı,
 
* Lisans (üniversite) eğitiminin 3 yıl, yüksek lisans eğitiminin 1 yıl olması. (bazı üniversitelerin bazı bölümleri 3.5 yıl yüksek lisans da da 1.5 yıl sürebilmektedir)
 
* Macaristan, pek çok uluslararası dünya devi şirketin orta avrupa üssüdür. Bu sebeple mezuniyetinizi takip eden yıllarda bu şirketlerde eğitim alanınızla ilgili çalışarak CV nize pek çok kişinin rüyasında görebileceiği deneyimler ekleyebilirsiniz.

* İngilizce seviyeniz başvuru esnasında üniversitelerin istediği düzeyinde olmasa bile, üniversitelerin bünyesinde bulunan Hazırlık okullarında İngilizce düzeyinizi istenilen seviyeye getirip üniversite eğitiminize başlama kolaylığı,
 
* 700 yıllık bir üniversite eğitim geçmişine sahip Macaristan'ın seçkin üniversitelerinde eğitim görme ayrıcalığı.

*Macar üniversitelerinin teorik ile birlikte araştırma ve uygulamaya yönelik bir eğitim sistemine sahip olmaları.
 
Macaristan'ı üniversite eğitimi için yabancı öğrenciler açısından harika bir destinasyon yapan diğer olanaklar ise şunlardır;

* Macaristan'daki tüm devlet üniversitelerinin ve yüksek öğrenim kurumlarının YÖK denkliği bulunmaktadır.

*Macar üniversitelerden alınan diploma, tüm dünyada geçerlidir ve başarılı bir kariyerin anahtarıdır. Tüm Macar Üniversitelerinin diplomaları AB diplomasıdır. Macaristan, AB ülkeleri üniversiteleri arasında bir denklik oluşumu olan Bolonya Süreci dahilindedir.
 
* Macar üniversitelerinden alacağınız diploma hem AB ülkelerinde hem de Türkiye'de sizlere çok kapı açabilecektir,
 
* Macaristan Avrupa'nın tam ortasında ve 6 AB üyesi ülkeye sınırı olan bir ülke olduğu için, Polonya'da eğitim görürken, Avrupa'nın çoğu ülkesini rahatlıkla gezebilirsiniz.
 
*İstediğiniz bölümde eğitime başlamak için Türkiye'de üniversite sınavına GİRMENİZ GEREKMEZ. Sadece Lise Diplomanız Macaristan'da eğitim görmeniz için yeterlidir.
 
*Macaristan'da eğitim kalitesi çok yüksek olmakla birlikte yabancı öğrenciler için çok da ekonomiktir. Yıllık eğitim maliyetleri ortalama 2000 - 4000 Euro aralığındadır.
 
* Macaristan Türkiye'ye sadece 2 saat uçuş mesafesindedir.
 
* Ülkede 15,000 den fazla yabancı öğrenci öğrenim görmektedir.
 
* Macar halkının, Türklere karşı ortak tarih ve geçmişlerimizden gelen sempatisi.
 
* Macaristan'da yaşam masrafları için yabancı öğrencilere yemekler, konaklama ve ulaşım gibi masraflar için Aylık 400 Euro gayet yeterlidir. Dolayısıyla Türkiye'de her hangi bir üniversitede eğitim gördüğünüz taktirde harcayacağınız miktar kadar bir harcamanız olacaktır.
 
* Üniversite eğitiminizi tamamladıktan sonra 1 yıl Macaristan'da çalışma izniniz bulunmaktadır.

* Macaristan, Avrupa Birliği ülkeleri arasında EN GÜVENLİ ülkelerden bir tanesidir. 10 milyon nüfusu ile suç oranı en düşük AB ülkelerinden bir tanesi Macaristandır.  

POSEIDON Yurtdışı Eğitim olarak rahatlıkla söyleyebiliriz ki, referanslarınıza ve CV'nize Macaristan diplomanızı ve iş deneyiminizi ekleyerek, iş yaşantınıza rakiplerinize göre bir adım önde başlayabilirsiniz. Sahip olacağınız prestijli diploma sayesinde, her mezun öğrencinin hayallerini süsleyen dünyaca ünlü global şirketlerde çalışma talepleriniz kolaylıkla kabul edilecektir. 

14 Kasım 2013 Perşembe

Polonyada Universite Egitimi

Üniversite eğitiminizi Polonyada almanız için yüzlerce sebebiniz var.

- Türkiyede üniversite sınavına girmenize gerek olmaması

- Avrupanın göbeğinde 7 AB ülkesiyle komşu olması

- AB üye ülkeleri arasında en düşük suç oranlarına sahip olması

- Aylık yemek ve konaklama giderlerinizin sadece 800 TL civarında olması bunlardan sadece bazıları.

DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ.

13 Kasım 2013 Çarşamba